Erciyes Üniversitesi Türkiye üçüncüsü oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen 3×3 Basketbol Ünilig Final Müsabakalarında mücadele eden Erciyes Üniversitesi 3×3 Basketbol takımı Türkiye üçüncüsü oldu.

Ünilig Final Müsabakaları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 8-9 Haziran tarihleri arasında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Mücadele ettiği grupta birinci olarak yarı finale yükselen Erciyes Üniversitesi 3×3 Erkek Takımı; yarı final maçında turnuva şampiyonu olan Beykoz Üniversitesi’ne yenildi. Bu yenilgi sonrasında üçüncülük maçında Dokuz Eylül Üniversitesi’ni 9-6 yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Antrenör Hasan Aksoyak yaptığı değerlendirmede; 48 üniversite takımıyla Mayıs ayında başlayan turnuvada önce Adana etabını geçip Türkiye finallerine katılmaya hak kazanarak Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına girdiklerini söyledi. Aksoyak; “İzmir’de yapılan final maçlarında gruptan birinci olarak çıktıktan sonra yarı finalde Beykoz Üniversitesi’ne mağlup olduk.Üçüncülük maçını kazanarak bu önemli turnuvayı Türkiye üçüncüsü olarak tamamladık” dedi.

Erciyes Üniversitesi 3×3 Erkek Takımı Ahmet Refik Şahin, Duran Şahin, Ahmet Akkan ve Ahmet Nevşehirli isimlerinden oluştu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir